Vlaamse parlementsleden brengen werkbezoek aan Rotterdam

De Commissie voor Bestuurszaken, Inburgering en Stedenbeleid brengt op donderdag 19 en vrijdag 20 mei een tweedaags werkbezoek aan Rotterdam. Een ontmoeting met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb staat mee op het programma. 

De commissie Bestuurszaken, Inburgering en Stedenbeleid bouwde het programma op rond de thema’s stadsontwikkeling, integratie, veiligheid en radicalisering. Thema’s die ook in de commissie zelf hoog op de agenda staan.

Naast een ontmoeting met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, wil de commissie vooral kennismaken met een aantal ‘best practices’ in Rotterdam, zoals de Stadsmariniers.

Mercedes Van Volcem, commissievoorzitter: “Net zoals in Rotterdam, kampen ook onze steden met dezelfde problemen. Rotterdam is zeer innovatief met een aantal werkwijzen, zoals de inzet van Stadsmariniers. Wij hopen er ideeën op te doen die ook hier bij ons succesvol zouden kunnen worden ingezet.”

Het programma is toegevoegd als bijlage.

Mercedes Van Volcem

Commissievoorzitter

Voorzitter Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel