Skip to Content
Vlaams Parlement viert 11 juli niet op de gebruikelijke wijze

Vlaams Parlement viert 11 juli niet op de gebruikelijke wijze

De jaarlijkse 11 juliviering van het Vlaams Parlement zal dit jaar niet doorgaan in het Stadhuis van Brussel. Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans zal zich op 11 juli wel via de media tot de Vlamingen richten.

In normale omstandigheden spreekt de voorzitter van het Vlaams Parlement op 11 juli tijdens een viering in het Stadhuis van Brussel de genodigden toe. Dat zijn onder meer de Vlaamse volksvertegenwoordigers, de voorzitters van Kamer en Senaat en van de deelstaatparlementen, de Vlaamse en federale ministers, de Vlaamse Kamerleden en Senatoren, de politieke overheden, de top van de administratieve instellingen, de ambassadeurs en de vertegenwoordigers van de media en het zogenaamde middenveld.

Door de maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, zal er dit jaar geen viering plaatsvinden in het Brusselse stadhuis.

Liesbeth Homans: “Ik vind het bijzonder jammer dat we de 11 juliviering dit jaar voor de eerste maal in het 25-jarig bestaan van het Vlaams Parlement moeten schrappen. 11 juli heeft een bijzonder symbolische waarde en betekenis voor veel Vlamingen. Daarom wil ik iedereen op 11 juli toch een boodschap meegeven.”

Wetstraatspecialist en vlaamsparlement.tv-journalist Jan De Meulemeester heeft voorzitter Liesbeth Homans uitvoerig ondervraagd over de voorbije moeilijke maanden en ook over de toekomst van het Vlaams Parlement. Gasten die in normale omstandigheden uitgenodigd worden op de 11 juliviering, krijgen dit interview via mail toegestuurd. Bovendien zal het interview op 11 en 12 juli ook uitgezonden worden op vlaamsparlement.tv en via de website en de sociale media van het Vlaams Parlement worden verspreid.

Daarnaast zal er op zaterdag 11 juli ook een korte videoboodschap van het Vlaams Parlement te zien zijn op de Vlaamse televisieomroepen. De VRT zal deze tv-spot uitzenden aansluitend op het Journaal van 19u en VTM omstreeks 20u30. De spot zal tijdens het weekend ook te zien zijn op alle Vlaamse regionale omroepen, op vlaamsparlement.tv. en op de website en sociale media van het Vlaams Parlement.

 

Dirk Nuyts Persvoorlichter Vlaams Parlement

 

Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel