Vlaams Parlement publiceert wandelbrochure over eigen wijk

Dinsdag 11 oktober 2016 — Wie een bezoek brengt aan het Vlaams Parlement, kan dit voortaan combineren met een wandeling door een bijzonder boeiende Brusselse wijk, de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwwijk.

Auteur en Brusselkenner Eric Min schreef, op vraag van het Vlaams Parlement, een literaire en artistieke wandeling doorheen deze wijk, waar ooit kunstenaars, schrijvers, zelfbewuste burgers en absintdrinkers huisden. De O-L-V-ter-Sneeuwwijk heeft een rijke en tot de verbeelding sprekende geschiedenis, die het ontdekken meer dan waard is.

In de rijk geïllustreerde brochure ontdekt de lezer ook heel wat verrassende weetjes. Zo komt hij te weten dat de allereerste foto in België op het Barricadenplein werd genomen met een belichtingstijd van 7 minuten, of dat Victor Hugo een boekhouding bijhield van de dames van lichte zeden in de O-L-V-ter-Sneeuwwijk.

De brochure “Op Stap tussen tekens, een literaire en artistieke wandeling in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwwijk” kan men verkrijgen bij een bezoek aan het Vlaams Parlement of downloaden via http://www.dekrachtvanjestem.be/actueel/op-wandel-door-de-o-l-v-ter-sneeuw-wijk.

Wie niet op bezoek komt in het Vlaams Parlement kan een gedrukte versie bestellen via https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/brochure-op-stap-tussen-tekens-1 en betaalt hiervoor 2 euro.

 

Jan Peumans

Voorzitter