Vlaams Parlement hijst de regenboogvlag op 17 mei

Het Vlaams Parlement zal op 17 mei de regenboogvlag uithangen. 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft daartoe beslist op voorstel van parlementslid Piet De Bruyn (N-VA).

Naar jaarlijkse gewoonte vraagt çavaria, een koepel van 120 holebi- en transgenderorganisaties, aan de diverse overheden in Vlaanderen om op 17 mei een regenboogvlag uit te hangen.

Dit jaar doet ook het Vlaams Parlement mee. Door op 17 mei ook aan het Vlaams Parlementsgebouw de regenboogvlag te hangen, ondersteunt het Vlaams Parlement niet alleen op symbolische wijze de verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Het parlement geeft hiermee tevens de boodschap dat elke vorm van discriminatie of uitsluiting op basis van geaardheid onaanvaardbaar is.

Jan Peumans

Voorzitter

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel