Uitnodiging Persconferentie: Opening Bezoekerscentrum Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement nodigt u uit op de persconferentie van donderdag 15 november 2018, 14u, over de opening van het nieuwe Bezoekerscentrum Vlaams Parlement.

Eerste parlementair bezoekerscentrum in België

Het Vlaams Parlement is het eerste Belgische parlement met een bezoekerscentrum voor een ruim publiek. Het is volledig digitaal, zet volop in op interactie en brengt heel wat interessant beeldmateriaal samen over de geschiedenis van de Vlaamse deelstaat.

In het Bezoekerscentrum ontdekt en beleeft de bezoeker de Vlaamse democratie van op de eerste rij. Hij kan er kennis maken met de 124 Vlaamse Volksvertegenwoordigers en van binnenuit ervaren hoe onze democratie werkt. Hij ontdekt er de geschiedenis van de Vlaamse deelstaat en komt er te weten hoe het Vlaams Parlement ook zijn leven beïnvloedt.

Prof. dr. em. Emmanuel Gerard (KU Leuven) trad op als curator. De conceptnota die hij voor dit project schreef, was de basis voor de inhoudelijke uitwerking van de permanente tentoonstelling van het Bezoekerscentrum.

De website van het Bezoekerscentrum biedt de nodige informatie.

Openingsweekend 17 en 18 november

Het Bezoekerscentrum zal op 17 en 18 november openen voor het grote publiek. Tijdens dit openingsweekend zijn er tal van activiteiten om er een feestelijk gebeuren van te maken: speeddates met Vlaamse volksvertegenwoordigers, rondleidingen, workshops, lezingen, een bezoekje achter de schermen, kinderanimatie, … Voor elk wat wils, en ook een gratis hapje en drankje.

Hier kan u het promofilmpje van de opening van het Bezoekerscentrum vinden.

Hier vindt u het programma van het openingsweekend.

Praktisch

De persconferentie vindt plaats op donderdag 15 november 2018, 14u, in het Bezoekerscentrum Vlaams Parlement, IJzerenkruisstraat 99 te Brussel.

Programma personferentie:

  • Inleiding door Jan Peumans, voorzitter Vlaams Parlement
  • Prof. dr. em. Emmanuel Gerard licht de inhoud van de tentoonstelling in het Bezoekerscentrum toe
  • Vraagstelling
  • Bezoek aan de tentoonstelling in het Bezoekerscentrum met de mogelijkheid om foto’s en beelden te nemen
  • Receptie

Jan Peumans

Voorzitter Vlaams Parlement

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel