Ontdek het Vlaams Parlement tijdens de Urban Walk Brussels

Ontdek het Vlaams Parlement tijdens de Urban Walk Brussels

Op 8 december neemt het Vlaams Parlement deel aan de eerste editie van de Urban Walk in Brussel. Dit is een unieke ontdekkingstocht doorheen de stad, die start en eindigt aan de Beurs van Brussel. Een parcours van zo'n 11 km neemt de wandelaar mee langs, maar ook vooral door bijzondere gebouwen zoals het Vlaams Parlement.

De Urban Walk Series van organisator Golazo sports worden op 8 december 2019 voor het eerst in Brussel georganiseerd. Ook het Vlaams Parlement maakt deel uit van het parcours. De wandelaars kunnen op een unieke manier de twee beschermde gebouwen van het parlement ontdekken.

Een tocht door het Bezoekerscentrum dat zich in de Lokettenzaal van het vroegere postchequegebouw bevindt, biedt van bij de start de gelegenheid om kennis te maken met de werking van het Vlaams Parlement. Randanimatie zal de deelnemers verder op hun pad begeleiden.

Een sportieve klim naar de zesde verdieping van het Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers levert de deelnemers vervolgens een prachtig zicht op de skyline van Brussel op. En natuurlijk wordt er ook gewandeld door de Koepelzaal, die dankzij de indrukwekkende glazen koepelstructuur het meest herkenbare element van het Vlaams Parlement is.

Liesbeth Homans

Voorzitter

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel