Nog meer commissievergaderingen Vlaams Parlement live te volgen

Vanaf dinsdag 14 februari zal het Vlaams Parlement twee extra commissievergaderingen live uitzenden via zijn website. In totaal zullen vanaf dan vier commissievergaderingen gelijktijdig gestreamd kunnen worden. 

Transparantie

In april 2015 pakte het Vlaams Parlement uit met een nieuwe website en de geïntegreerde livestreaming van commissievergaderingen. Naast de plenaire vergadering, konden vanaf dan ook commissievergaderingen uit twee commissiezalen live worden gevolgd en nadien heropgevraagd. Dat paste in het streven naar een grotere transparantie over werkzaamheden van het Vlaams Parlement.

4 vergaderingen tegelijkertijd

Die open communicatie wordt nu opgedreven: twee extra commissiezalen (Rubens- en Breughelzaal) werden uitgerust met camera’s. De camera’s kregen een automatische regie mee. Dit betekent dat de camera’s geactiveerd worden door de microfoons. Het beeld zoomt in op de spreker die de microfoon aanzet.

Door de installatie van deze camera’s zal men vanaf 14 februari in totaal vier commissievergaderingen tegelijkertijd live kunnen volgen. Ook deze beelden zal men achteraf kunnen herbekijken en delen via de sociale media.

Doel: 6 commissiezalen met camera’s

In de loop van het voorjaar zullen nog twee extra commissiezalen uitgerust worden met automatische camera’s en livestreaming. Daardoor zullen in totaal zes commissievergaderingen gelijktijdig gestreamd kunnen worden via de website www.vlaamsparlement.be. Met deze zes zalen zijn zowat alle commissievergaderingen live te volgen en te herbekijken, en is hiermee de transparantie over de parlementaire werkzaamheden compleet.

Jan Peumans

Voorzitter

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel