Skip to Content

Kris Hoflack aangesteld tot directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie van het Vlaams Parlement

Het Vast Bureau van het Vlaams Parlement heeft vandaag Kris Hoflack aangesteld tot directeur Publiekswerking, Informatie & Communicatie van het Vlaams Parlement.

Na het vertrek van Julie Clément in december 2018 ging het Vlaams Parlement op zoek naar een nieuwe communicatiedirecteur. Kris Hoflack kwam na een selectie als beste kandidaat uit de bus, maar Hoflack vroeg bedenktijd en een gesprek over zijn arbeidsvoorwaarden.

Het Vast Bureau heeft vandaag akte genomen van de definitieve toezegging van Kris Hoflack en heeft hem vandaag aangesteld tot directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie van het Vlaams Parlement.

Bekend in de mediawereld

Kris Hoflack (1965) bracht het grootste deel van zijn carrière door in de mediawereld.  Na een loopbaan bij Humo en een overstap naar het weekblad Bonanza, begon hij in 2001 bij de VRT. Daar startte hij het programma Villa Politica op en werd er in 2003 hoofdredacteur Duiding.  

Eind 2011 verliet Hoflack de VRT voor de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, waar hij de opstart van een televisieafdeling leidde.

Op 1 oktober 2012 ging Hoflack aan de slag bij de commerciële zender VTM, waar hij algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst werd. In 2016 werd hij nieuwsdirecteur van News City, het nieuwe mediabedrijf boven Medialaan en De Persgroep. Deze samenwerking eindigde toen Hoflack er in september 2018 vertrok.

Ommezwaai

Voor Kris Hoflack betekent de opname van het directeurschap een nieuwe stap in zijn lange mediacarrière, maar hij komt tegelijk terecht in een instelling die hij steeds een warm hart  heeft toegedragen:

“Ik besef goed dat dit voor sommigen een ommezwaai in mijn loopbaan lijkt,  maar het Vlaams Parlement is een boeiende instelling en de uitdaging was te groot om ze niet aan te gaan. Ik heb in het Vlaams Parlement indertijd Villa Politica opgestart en er daarna met veel plezier nog verschillende verkiezingsprogramma’s gemaakt. Ik hou van dit mooie huis en ik ken er nog verschillende mensen. Ik kijk er zeer naar uit  hier aan de slag te gaan.”

Met de aanstelling van Kris Hoflack als directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie zet het Vlaams Parlement verder in op de uitbouw van zijn externe communicatie en publiekswerking, die met de recente opening van het Bezoekerscentrum in de voormalige lokettenzaal van het Postchequegebouw een nieuwe dimensie heeft gekregen.

Jan Peumans,

Voorzitter Vlaams Parlement

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel