Kader Abdolah in het Vlaams Parlement: ‘Schrijver op de vlucht’

Op donderdag 12 mei 2016 vindt in het Vlaams Parlement naar aanleiding van de Dag van Europa reeds voor de twaalfde maal de State of the European Union plaats. Gastspreker dit jaar is Kader Abdolah, schrijver.

State of the European Union

9 mei is de officiële feestdag van de Europese Unie. In de Unie worden rond die datum activiteiten georganiseerd om dat te vieren. Sinds elf jaar organiseren het Vlaams Parlement, de vzw Ryckevelde en het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (Vleva) samen de State of the European Union.

Europawatcher

Ter gelegenheid daarvan wordt in het Vlaams Parlement telkens een ‘Europawatcher’ uitgenodigd. Vorige sprekers waren onder andere Jef Lambrecht (2015), Koen Lenaerts (2014), Gerard Mortier (2013), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011).

Dit jaar spreekt Kader Abdolah de State of the European Union uit met als titel ‘Schrijver op de vlucht’. Zijn toespraak is geïnspireerd op zijn nieuwe boek 'Salam Europa’.

Praktisch:

De State of the European Union vindt plaats op donderdag 12 mei 2016, vanaf 12u30 in de Koepelzaal van het Vlaams Parlement.

De zitting is live te volgen via www.youtube.com/watch?v=-XnLzFGbuNA.

Programma:

12.00 Ontvangst
12.30 Verwelkoming door Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement.
12.40 State of the European Union door Kader Abdolah: ‘Schrijver op de vlucht’.
13.30 Receptie
14.30 Einde

Jan Peumans

Voorzitter

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel