Directeur-generaal UNESCO Irina Bokova bezoekt Vlaams Parlement

Op donderdag 9 juni 2016 zal Irina Bokova, directeur-generaal van UNESCO,  het Vlaams Parlement toespreken. Zij is inmiddels de vijfde internationale gast in het Vlaams Parlement.

Toespraak in Koepelzaal

Irina Bokova, directeur-generaal van UNESCO, zal op donderdag 9 juni 2016 een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement. Zij zal de parlementsleden in de Koepelzaal toespreken over een nieuw multilateralisme om nieuwe uitdagingen aan te pakken. De parlementsleden en de leden van de Vlaamse Regering zullen aansluitend hierover met haar hierover van gedachten wisselen.

Mevrouw Bokova bezoekt het parlement op uitnodiging van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, en Rik Daems, voorzitter van de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed.

Vijfde internationale gast

Na Herman Van Rompuy, als voorzitter van de Europese Raad, Marc Rutte, minister-president van Nederland, Markku Markkula, voorzitter van het Comité van de Regio’s, en Europees commissaris Marianne Thyssen, is Irina Bokova de vijfde internationale gast die het Vlaams Parlement zal toespreken.

Bovendien is Irina Bokova niet alleen directeur-generaal van UNESCO, ze is ook één van de kandidaten voor de opvolging van VN secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Met dit bezoek bouwt het Vlaams Parlement verder aan zijn internationale uitstraling die aansluit bij de bevoegdheid van het parlement om op internationaal niveau op te treden.

De pers wordt uitgenodigd bij dit bezoek aanwezig te zijn.

Praktisch:

  • 12u30 Ontvangst in het Peristilium met fotomoment
  • 13u50 Ondertekening van het Gulden boek in de Zuilenzaal
  • 14u00 Zitting in de Koepelzaal met toespraak van mevrouw Irina Bokova
  • 15u15 Persmoment in het Peristilium
  • 15u30 Einde

De vergadering wordt live gestreamd via https://goo.gl/uIcZv5.

 

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel