Commissie Welzijn debatteert over rapport jeugdinstellingen

Commissie Welzijn debatteert over rapport jeugdinstellingen

De Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van het Vlaams Parlement organiseert op woensdag 12 september een hoorzitting over het toezicht op de Vlaamse jeugdinstellingen.

Vorige week verscheen in de media een tussentijds rapport van de maandcommissarissen bij de Vlaamse jeugdinstellingen over haar bevindingen van januari tot juni 2018. De maandcommissarissen - die samen de Commissie van Toezicht vormen - brengen in opdracht van het Vlaams Kinderrechtencommissariaat elke maand een onaangekondigd bezoek aan een Vlaamse jeugdinstelling.

Het tussentijds rapport creëerde heel wat ophef in de sector van de jeugdinstellingen omdat het vroegtijdig in de media werd gebracht. De Commissie Welzijn plande immers een bespreking van dit rapport op 12 september 2018. Daartoe organiseert de Commissie een hoorzitting met als sprekers:

  • Bruno Vanobbergen, Kinderrechtencommissaris
  • Inge Schoevaerts, secretaris van de Commissie van Toezicht
  • Annelien Coppieters, Jochen De Vlieghere en Dirk Pée, maandcommissarissen.

De vergadering van de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin vindt plaats op woensdag 12 september, om 9u30, in de Antoon Van Dyckzaal.

De vergadering kan LIVE gevolgd worden:

  • via de website: https://bit.ly/2x1pVyC
  • via het TV-kanaal ‘vlaamsparlement.tv’:  Telenet 42 (in Brussel: 142); Orange 80 en Proximus 279.

Bart Van Malderen

Commissievoorzitter

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Nico Lemaire Commissiesecretaris
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Nico Lemaire Commissiesecretaris
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel