Commissie Radicalisering debatteert over ‘bestrijding van extremisme’

AANGEPASTE VERSIE: DE COMMISSIEVERGADERING ZAL VOLLEDIG PLAATSVINDEN ACHTER GESLOTEN DEUREN

De Commissie voor de Bestrijding van Gewelddadige Radicalisering van het Vlaams Parlement komt op donderdag 13 september samen om te debatteren over de bestrijding van extremisme, dit naar aanleiding van de Pano-reportage ‘Schild & Vrienden’ van woensdag 5 september jl. 

De Pano-reportage van de VRT over ‘Schild & Vrienden’ op woensdag 5 september jl. veroorzaakte heel wat ophef in Vlaamse pers en zorgde voor zeer veel afwijzende reacties, in het bijzonder vanuit politieke hoek.

Commissievoorzitster Nadia Sminate (N-VA) roept, mede op vraag van diverse Vlaamse parlementsleden, op donderdag 13 september de leden van de Commissie Radicalisering samen om van gedachten te wisselen over de bestrijding van extremisme. Daarnaast zullen de commissieleden ook in besloten vergadering hierover in gesprek gaan met Paul Van Tigchelt, directeur OCAD.

Nadia Sminate: "We moeten een duidelijk signaal geven dat we elke vorm van radicalisme en extremisme verwerpen en ernstig nemen.”

De vergadering van de Commissie voor de Bestrijding van Gewelddadige Radicalisering vindt plaats op donderdag 13 september, om 10u, in de Antoon Van Dyckzaal.

De vergadering (met uitzondering van het besloten gedeelte) kan NIET LIVE gevolgd worden omdat de vergadering volledig achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

Nadia Sminate

Commissievoorzitter

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Willy Dirkx Commissiesecretaris
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Willy Dirkx Commissiesecretaris
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel