Brexit-hoofdonderhandelaar Michel Barnier bezoekt Vlaams Parlement

Brexit-hoofdonderhandelaar Michel Barnier bezoekt Vlaams Parlement

Op maandag 21 september bezoekt Michel Barnier, hoofdonderhandelaar namens de Europese Commissie voor de uittredingsgesprekken met het Verenigd Koninkrijk, het Vlaams Parlement. Hij zal er op uitnodiging van de Commissie Buitenlands Beleid van gedachten wisselen over de brexit.

Michel Barnier is in juli 2016 benoemd tot hoofd van de brexit-onderhandelingen namens de Europese Commissie. Daarvoor was hij speciaal adviseur van voormalig voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, op het gebied van Defensie en Veiligheidsbeleid. Barnier was in 1999-2004 lid van de Europese Commissie belast met regionaal beleid en in 2010-2014 belast met interne markt en diensten.

Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans zal samen met Vlaams minister-president Jan Jambon en commissievoorzitter Cathy Coudyser op maandag 21 september brexit-hoofdonderhandelaar Michel Barnier protocollair ontvangen in het Vlaams Parlement.

Aansluitend zal de heer Barnier deelnemen aan de vergadering van de Commissie Buitenlands Beleid waar de leden met hem van gedachten zullen wisselen over de brexitgesprekken.

Om de lopende onderhandelingen niet in gevaar te brengen, zal de Commissie achter gesloten deuren vergaderen.

Praktisch

  • De ontvangst vindt plaats op maandag 21 september, om 15u, in het Peristilium.
  • Aansluitend ondertekening van het Gulden Boek.
  • Besloten commissievergadering vanaf 15u30 in de Koepelzaal.

Liesbeth Homans

Voorzitter Vlaams Parlement

 

Dirk Nuyts Persvoorlichter Vlaams Parlement

 

Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel