Skip to Content

Bedrijfsleiders voor 10de jaar op rij op stage in het Vlaams Parlement

Op dinsdag 8 en woensdag 16 maart organiseert het Vlaams Parlement in samenwerking met VOKA reeds voor het tiende jaar op rij een stage met Vlaamse bedrijfsleiders. Iedere bedrijfsleider krijgt tijdens deze dagen een Vlaams volksvertegenwoordiger als meter of peter die hem/haar begeleidt.

Onderneming en politiek

Het Vlaams Parlement wil via de stages de verstandhouding tussen ondernemingen en politiek verbeteren. Bedoeling is bedrijfsleiders inzicht te geven in de besluitvorming van de overheid, de werking van het Vlaams Parlement en de rol van een Vlaams parlementslid. Ter plaatse aan de lijve ondervinden hoe het parlement en de parlementsleden werken, biedt de ideale manier om wederzijds begrip te creëren.

Meter en peter

Elke bedrijfsleider krijgt een Vlaams volksvertegenwoordiger als meter of peter. Vooral de persoonlijke begeleiding door de parlementsleden zelf wordt erg gewaardeerd door de bedrijfsleiders.

10 jaar stages

Het is reeds voor het tiende jaar op rij dat VOKA en Vlaams Parlement deze stages samen opzetten. VOKA was bovendien de eerste organisatie die hieraan meewerkte. De ervaringen van de deelnemers aan deze stages zijn in ieder geval telkens zeer positief: men krijgt een beter inzicht in de werking en rol van het parlement, wat zich vertaalt in een positiever beeld over het parlementaire gebeuren. Zo komen onderneming en politiek dichter bij elkaar.

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel