260 leraren gaan voor ‘Radicaal - Niet extreem’

Op vrijdag 4 maart zet het Vlaams Parlement de deuren open voor 260 enthousiaste leraren die gaan voor ‘Radicaal – Niet extreem’, over conflictpreventie op school.

Waarom deze lerarendag

Begrijpen leerkrachten wat er speelt in de klas? Hoe versterken zij de weerbaarheid van jongeren? Hoe reageren zij op radicalisering en extreem gedachtegoed? Wat doen ze als het fout gaat? Op de Lerarendag van De Kracht van je Stem vertellen experten over hun inzichten en reiken ervaren trainers concrete methodieken aan in workshops.

Op het programma…

- Jessika Soors, deradicaliseringsambtenaar in Vilvoorde, over ‘Tussen religie en radicalisme. Verkenning van begrippen radicalisme en extremisme’.

- Johan De Klerck, KULeuven, over ‘Probleemgedrag in het onderwijs: de preventiepiramide biedt houvast’.

- Khalid Benhaddou, coördinator Onderwijsnetwerk Tegendiscours, over ‘Wat je altijd al wou weten over de islam’.

En verder: herstelgericht werken, BOUNCE , verbondenheid in de klas, omgaan met haatboodschappen en moeilijke debatten, radicaal denken positief aanwenden …

Praktisch

De lerarendag wordt georganiseerd door, de educatieve dienst van het Vlaams Parlement - De Kracht van je Stem - en vindt plaats op vrijdag 4 maart, van 8u30 tot 16u30, in het Vlaams Parlement.

De Lerarendag is volzet.

Contacteer ons
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Kris Van den Brempt Coördinator educatie en publiekswerking, Vlaams Parlement
Dirk Nuyts Persverantwoordelijke Vlaams Parlement
Kris Van den Brempt Coördinator educatie en publiekswerking, Vlaams Parlement
Over Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is de wetgevende macht binnen de Vlaamse democratie. De 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers debatteren over maatschappelijke problemen, stemmen over decreten (Vlaamse wetten) en ondervragen de ministers over hun beleid.

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86 - 1000 Brussel